Ledtråd 1

Innan jag avslöjar dagens ledtråd om vad det nya tävlingsettet kommer att bli. Så måste jag bara berätta om mina nya KL vantar jag fick igår av mammi, red med de idag när jag hoppade och de var helt underbara, man fick riktigt bra grepp och det kändes inte som om man hade vantar på sig, de var så rörliga på något mysktiskt sätt. Så de KL vantarna rekomenderar jag starkt.


Kostar ca 500kr.

Okej, över till dagens ledtråd, ledtråden lyder: Det kommer vara en logga på schabraket och på luvan, det är inte ett KL schabrak eller något schabrak med Sverige logga.
Den som gissar först och rätt får en länk till sin blogg, man måste gissa rätt färg.
Lycka till nu sötisar :)

Bilder från hoppningen


Lite suddig, han trodde att det var lite högre än vad det var haha :)


Fabbis ponny Bo


Travponnyn Hobbe


Hobbe ser något som är mer spännande än att jobba :)




Min lilla plutt <3

 


Dagens ridpass

Det var bara jag och Fabbi som hoppade idag, för att Julia hade varit hemma från skolan så hon hoppade på dagen. Direkt när jag kom till stallet började jag och Fabbi att bygga fram, blev 4 hinder som vi hoppade lite olika banor på. Vi skrittade fram på asfalten, men det ville inte våra hästar, Hobson vägrade att gå fram, backade ner i diken och stegra och sparka. Sen började Bo att fjänta när Hobbe hade gett sig, Bo stegrade nästan rakt upp flera gånger vilket var lite läskigt. Men iaf, sen red vi fram på banan och hoppade fram på ett litet kryss åt båda hållen, Hobbe töntade lite i början och stannade en gång på det lilla krysset. Sen hoppade vi banan på kanske 50-60, gick bra. Sen höjde vi upp så allt låg på ca 85-90, han var jätte fin min lilla skrutt, kom bra på nästan allt varje gång. Sen när jag hade hoppat lite olika banor på den höjden så kom jag på en liten omhoppningssväng och det gick också jätte bra. Så dagens ridpass är jag jätte nöjd med. Taggad till tusen nu till på söndag :D :D
Blev några bilder och de kommer inom kort så ni får vänta och se :) 


Svar på kommentar

Jojjo om Tävlingsplanering:
Roslagens RRKK och Mälarhöjdens RS är båda trevliga tävlingsplatser och finns med på nuvarande tävlingstermin.
Finns massa tävlingsplatser, men alla tävlingar har ju inte kommit ut än så svårt att säga om ngn av dem tänker anordna i år ^^

Svar: Jag har aldrig tävlat på roslagens RRKK, men när jag var med i ponny cupen så var vi på mälarhöjden (minns inte hur det ser ut) :P Men jag ska kolla upp de 2 lite till så kanske jag åker på någon utav de. Jätte kul att du ville dela med dig utav vad du tycker :)



Nu har jag bestämt mig

Har nu bestämt mig för var det nya tävlings settet kommer att bli. men det blir en överraskning som ni kommer att få se på lördag, så det är bara att hålla ut. Det kommer komma ledtrådar från och med imorgon, en imorgon och en på fredag. Den som gissar först och rätt får en länkning till sin blogg. :)
Nu ska jag fixa mig lite för kvällen och sedan ladda inför BB :)


Mitt Hl som är förlite :(

GuroRidshop

Var på Guro med Mammi efter stallet för att kolla om vi hittade något tävlings schabrak och luva. Men det gjorde vi såklart inte, blev ett par as sköna KL handskar istället. <och på lördag ska vi åka till stockholmsridsport och kolla.
Kom till stallet halv 4 då jag mockade och gjorde maten först, sen red jag barbacka på asfalten i ca 30 min. Hobson var AS dryg idag, vägrade gå förbi några stora stenar (de står alltid där, så inget som ändrat sig) men han skulle verkligen inte gå förbi, backade ner i diken, kastade sig åt höger och vänster. Men jag gav mig inte för han måste lära sig att han inte kan göra precis vad han vill, så efter kanske 5 min så gick han och lossade som ingenting??? Men det gick bra sen hela biten som var kvar.
Imorgon ska jag Fabbi och Julia hoppa, vi har inte bestämt om det blir på banan eller i Ålstas ridhus.
Nu ska jag gå och äta mat, så kommer det lite smått och gott senare.

Dagens vill ha

Jag kommer börja med "dagens vill ha", och idag blir det kanske inte något special, för ni vet ju redan vad jag allra helst vill ha :P


Detta schabrak ligger på första plats nu :)


Ridpass

Kom hem från stallet för ett litet tag sedan. Kände att jag var väldigt seg i stallet idag, tog det väldigt lugnt med allt jag gjorde, men det var skönt. Red somsagt på slåtten men blev inte riktigt ett konditionspass då jag kom på att han tränade dressyr igår, så han fick gå 40 min på slåtten lite halv konditions träning :) Men han var duktig, jobbade på bra. Men blev lite loj ett tag, han lyssnade inte för skänkeln, men blev bättre i slutet.
Imorgon ska jag bara skritta och trava i ca 30 min, blir nog på asfalten tror jag.




Den lilla hemlisen

Nu är det klart, ni borde ha märkt vad den lilla hemligheten/överraskningen var. Men för er som inte märkt så var det ny header och ny design. Är jätte nöjd med allt, jätte stort tack till min kära vän Fabbi som gjort mästervärket. Och bara för att Estelle var så duktig och gissade rätt så får hon länk till sin blogg: estelleholmberg.blogg.se kika in på hennes blogg, awsome blogg :)


Ledtråd

Här kommer en ledtråd till överraskningen/hemligeheten som ni kommer se/få reda på ikväll eller imorgon. Första ledtråden är att det har någonting med bloggen att göra. Och här kommer andra ledtråden:


Mot stallet

Ska åka till stallet om en liten stund (städa rummet först), planeringen säger att det ska bli konditions träning på slåtten. Så min ponny kommer få jobba som aldrig förr idag, haha nej då men han måste få upp flåset min lilla latmask. Skriver när jag kommer hem. Och då kommer ni också få en överaskning att fundera på :D


Nytt tävlingsset

Yees, rubriken talar sanning. Jag har sålt mitt JW schabrak till en kompis då det var för litet, och mitt HL är också för litet. Mitt gråa shockemöhle har jag ingen luva till och jag ska nu inskaffa schabrak och luva, men kan självklart inte bestämma vad jag vill ha -.-
Jag ska köpa det innan söndag iaf, så på Väsby blir det nytt :)
Men jag har några förslag som jag är sugen på, ni får gärna kommentera vilken ni tycker eller om ni vet något ännu snyggare :)


Equiline, vanligt svart bara men ändå riktigt snyggt :)



Detta mörkblåa sverige schabrak har jag suktat efter i evigheter, men varit lite osäker? är det för tråkigt?



Eller kanske det här kingsland settet? :P


Shit vilket gulligt :)



Tävlingsplanering

Om allt går som planerat kommer tävlingsplaneringen se ut såhär :

* V.13 3/4 Väsby- LD+5 och LC
* V.14 9/4 Sollentuna- LD+ och LC
* V.15 24/4 Hölö - LD+5 och LC
* V.16 -
* V.17 30/4 Edsbro?? LC och debutera LB??

Om allt går som planerat kommer det bli som planeringen säger, men jag är inte säker än på om jag ska åka till Edsbro, men det är ett tag kvar :)
Om någon utav er ska dit så säg gärna till eller om ni vet något bra tävlingsställe :)


Ridplanering

Ridplaneringen blir från och med idag.

* Tisdag: Konditionsträna på slåtten
* Onsdag: Skritt och trav / Vila?
* Torsdag: Hoppa? /vila?
* Fredag: Vila? /hoppa?
* Lördag: Rida igenom honom i alla gångarter ca 30 min
* Söndag: Tävling i Väsby, LD+5 och LC


Världens sötaste ponny <3


Vilka långa veckor..

Vilka långa veckor det blev med mitt uppehåll. men vi ser det från den positiva sidan, att jag nu kommer blogga extra mycket istället. Så nu kör jag igång med mitt bloggande igen, kommer såsmåningom upp lite planeringar )
Hobson från tävlingen i Heby.

Bloggpaus

Börjar igen om några veckor...

RSS 2.0